БЕЛАНОВИЦА – У СРЦУ КАЧЕРА
Огрнута лепотама Рудника и Букуље природа је обилато даровала овај део качерског краја кроз благо заталасан предео са њивама и пашњацима дуж реке Качер. Вредност те лепоте је у бескрајној разноликости пејзажа који нам се јављају пред очима, и у томе је и њена оплемењујућа снага и њена највећа драж због које овај свој крај. Филм приказује Белановицу „онда и сада“, а базиран је на тексту истоимене објављене књиге.

Сниматељ: Драгослав Обрадовић Секи
Монтажа, дизајн и музика: Петар Белаћевић
Наратор: Душко Меселџија

Продукција: ГЕМ телевизија, Лазаревац 2013.


БЕЛАНОВИЦА – ВАРОШИЦА КОЈА НЕСТАЈЕ
Пред нама је кратак филм снимљен савременом техником у HD резолуцији и приказује лепоту Беланoвице снимљену из ваздуха. Видео је кратка верзија филма „Белановица у срцу Качера“ из кога су извучени битни временски детаљи у богатој историји мале шумадијске варошице коју време и догађаји у Србији полако бришу. Остају само сећања…

Дрон: Игор Радосављевић
Монтажа, дизајн и музика: Петар Белаћевић
Наратор: Ђорђе Цвијовић

Продукција: ГЕМ телевизија, Лазаревац 2014.


ФК КАЧЕР – ТРАДИЦИЈОМ ПРОТИВ ЗАБОРАВА
Спортско друштво „Качер“ и истоимени клуб у Белановици постоје од 1923. године. Прихватио сам се овог посла из љубави према свом родном месту, свом клубу, пријатељима клуба, играчима са којима сам се радовао и туговао. Хтео сам да многим долазећим генерацијама сачувам макар део успомена на своје земљаке који су трчећи за лоптом доводили нас навијаче до усхићења, радости, туге и суза… Потрудио сам се да вам приближим део историје једног од најстаријих клубова у Србији – ФК Качера из Белановице настојећи да будем што објективнији у коментарима те сам више пажње посветио фотографијама и материјалу Фудбалског савеза који ми је био доступан.

Сниматељ: Драгослав Обрадовић Секи, Игор Радосављевић
Монтажа, дизајн и музика: Петар Белаћевић
Наратор: Ђорђе Цвијовић

Продукција: ГЕМ телевизија, Лазаревац 2017.