O autoru

Ja sam Miroljub Božović , rođen u  centru Belanovice. Ukorenjen sam u Kačeru i svojim boravkom u njemu . Majka Jovanka je iz velike porodice Lomić, koja potiče iz gornjeg Dragolja, i čiji je predak vojvoda kačerski Arsenije Loma. Moj deda po majci ,Vasilije, bio je poznati trgovac između ratova sve do 1958 godine a baba Vidosava je iz roda Pavlovića iz Poljanica .Otac Siniša je rođen u Gornjem Milanovcu u starosedelačkoj porodici oca Maksima iz Brđana i majke Perse iz Lunjevice. Kuća u kojoj sam odrastao u Belanovici promenila je više vlasnika da bi sada u njoj bila prodavnica mešovite robe .
  Autor sa suprugomŽivim u Lazarevcu a po zanimanju sam diplomorani mašinski inženjer. Ceo radni staž proveo sam u  rudarskom basenu“ Kolubara“ u Lazarevcu radeći na raznim radnim  mestima te i zamenik direktora “Kolubare“ . Od 2009.godine sam u penziji . Vikend kuću sam sagradio 1979. godine u kojoj provodim slobodno vreme sa suprugom Radom i mnogobrojnom decom i prijateljima.

          Moja internet adresa miroljubbozovic@gmail.com  mica.b@open.telekom.rs telefon kućni u Lazarevcu 011-8122175  i kućni u Belanovici 014-3449352 kao i mobilni 064-8361151 vam je dostupan za informacije koje mogu da učine naš sajt interesantnim .